Snart bryllupsreise!

Nå er det bare to og en halv uke igjen til sommerferie – og bryllupsreise. Reisen går til Kina, hvor vi skal være i litt over tre uker. Flybilletter tur/retur Beijing fikset vi vel rundt nyttår, men resten har stått på vent til nå nylig.

Fritiden min har gått fra å ligge henslengt i sofaen med Mac’en og astronomibok til å ligge henslengt i sofaen med Mac’en og Kina-lesestoff. (Jeg er i aktivitet også, altså.)

150623 Planlegging slask

150623 Planlegging fotoboks

Vi begynte plutselig å få hastverk med visumsøknad, noe vi i utgangspunktet egentlig ventet på å kunne få unna. Møtte Martin på Gunerius for en liten fotoshoot i den anledning.

150623 Planlegging søknad

Hjemme var det bare å få unna alt av utfylling. Det virket litt trøblete, siden det bes om å oppgi overnattingssteder for reisen. Vi skal reise til flere steder i Kina og har ikke lagt helt konkrete planer for når vi er hvor enda, men vi fikk i hvert fall booket det første hotellet vårt. Vi hadde hele tiden tenkt at vi skulle starte ferien i Beijing, men så foreslo Martin at vi heller skulle ta det til slutt på reisen, så vi også ville ha noen dagers buffer i tilfelle noe uforutsett skulle skje på veien dit. Ferien vår starer derfor i Xi’an, Terrakottahærens hjemsted. Vi tenkte først at vi bare skulle svippe innom Xi’an en dag eller to, men så konkluderte vi med at det kan være greit å «lande litt» et par dager etter ankomst, så da har vi gjort plass til både Terrakottahær og sykling på bymuren (og øl og mat og ta-det-som-det-kommer-ting).

Fredag morgen for litt over en uke siden klaffet det endelig for både Martin og meg å pelle oss bort til visumkontoret til ambassaden. Det skulle også vise seg å være en av de fineste sommermorgenene hittil i år, så det var utrolig hyggelig å stå utenfor og vente på at de skulle åpne. Like hyggelig var det at det var en del minutter å vente på t-banen mot sentrum etterpå, så fikk vi nytt sommermorgenen litt til.

150623 Planlegging pre-visum

Vi kunne ikke slå oss helt til ro med at den bittelille hotellbookingen vår skulle være tilstrekkelig for å få igjennom visumsøknaden, så den neste uken tok vi ikke så mange skjebnesvangre valg, men brukte heller tiden på å undersøke mer og mer og mer. Da spesielt Tibet or not Tibet. Det krever mye styr og penger, men det kan hende det er noe veldig unikt med å dra opp i et landskap i 4000 meters høyde og observere menneskene, arkitekturen og naturen (og kanskje jakokse-babyer). Vi har vel egentlig bestemt oss for at vi vil prøve å få til det, så da haster det temmelig mye med å få fikset innreisetillatelse til Tibet. Selvsagt er det no dragon-festival-greier i noen dager nå, som gjør at jeg ikke har fått svar på henvendelsene mine.

Vi fikk i hvert fall visum til Kina! Jaggu var det ikke en fin sommermorgen fredagen etter også, da vi skulle hente visumene. Og nok engang måtte vi sitte og vente på t-banen i sola. Hardt liv!

150623 Planlegging post-visum

Satser på at kineserne er ferdige med å feire drager i morgen, slik at vi får tatt en kjapp avgjørelse på tur til Tibet. I morgen skal jeg også til legen igjen. Var der for et par uker siden og tok noen vaksiner, men nå skal jeg dit for å få han til å signere og stemple et helt hinsides drøyt helseskjema som jeg må levere inn for å passe pandaer i Chengdu. Men jeg tror ikke det er nødvendig med «chest x-ray» og HIV-tester +++ for én dags dyrepassarbeid, så jeg ber nok legen om å bare overse de tingene som krever masse ekstra jobb. Det virker som om skjemaet er et standardskjema for alle som skal arbeide i Kina, for Google forteller om folk som f.eks. skal jobbe der som lærere i flere måneder og må fylle det ut. Google forteller også om folk som skal passe pandaer, som sier helseskjemaet knapt ble sett på ved innlevering, så jeg tror det er mye formaliteter med de skjemaene. Men når det er gjort, og Martin har gjort det samme med sitt panda-skjema, og vi har fått endelig avklaring på innreise til Tibet, DA er det bare enkle, fleksible ting som gjenstår i ferieplanleggingen.

(Hovedbilde: Alpha)

 


Skriv kommentar

Din kommentar